Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Coaching esték a reziliencia jegyében

2020-11-19 17:00 - 20:00

“Az élet nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. Olyan, amilyen. Minden azon múlik, hogyan küzdünk meg vele.”
Virginia Satir
A kihívások, nehézségek, megpróbáltatások mindennapjaink részét képezik. Mi segíthet ezeket elviselni? Hogyan tudunk olyan helyzetekre felkészülni, amelyekben nem működnek a régi kliséink, a jól bevált megoldási módozataink? Milyen képességünket kell fejlesztenünk, hogy felkészülhessünk a változásokra? A választ a reziliencia fejlesztése adja meg, mely rugalmas alkalmazkodási képességünket helyezi középpontba.
A reziliencia a latin resiliere (visszapattan, visszaugrik) szóból ered. A fogalom tulajdonképpen a kihívásokhoz való pozitív alkalmazkodás, a nehézségekkel való megküzdés képességét jelenti. A fizikai és mérnöki tudományok a rezilienciát tipikusan a stresszel szembeni megküzdő kapacitásnak tartják. Szerintük aki reziliens, képletesen szólva olyan, mint a rugó vagy a gumiabroncs: tegyenek vele bármit, ha elengedik, hamarosan visszaáll eredeti helyzetébe
Gondolj egy kicsit a nád gyengéd, ugyancsak állhatatos erejére, ami, ha a szél hatására le is fekszik, mégis újra és újra felegyenesedik. A vihar óriási tölgyeket képes gyökerestől kitépni és hatalmas bükkfákat kettétörni, ezzel szemben a nád a vihar elmúltával „kihúzza magát”, mintha mi sem történt volna.
A tréning hatása:
A reziliencia képessége fejleszthető. Inkább szokványos, mint szokatlan tulajdonság az embereknél. Az élni akarás az, ami lehetővé teszi, hogy újra és újra talpra álljunk, miután át- vagy túléltünk egy krízist. A reziliencia nemcsak az a képesség, melynek segítségével megbirkózunk a nehézségekkel, a kihívásokkal és a változásokkal, hanem művészet is, melynek során kapcsolatba lépünk a boldogság és inspiráció belső forrásaival, adottságainkkal, jövőképünkkel és mindennel, ami megfűszerezi mindennapjainkat. Továbbá rugalmasság, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén alkalmazkodjunk a változásokhoz, élvezzük a pillanatot és optimizmussal válaszoljunk mindenre, ami az életben történik, valamint, hogy a banális problémákat józanul szemléljük. Megtanulunk a nehézségekkel megbirkózni, még a különösen szörnyűekkel is. Pont ez az, ami jobban felkészít minket az élet bizonytalanságára, összetettségére, és így válunk alkalmazkodókká. A tapasztalatok tesznek minket szelídebbé és bölcsebbé.

Részletek

Dátum:
2020-11-19
Időpont:
17:00 - 20:00
Esemény kategória:
View Event Website

Szervező

dr. Horváth Judit

Helyszín

9022 Győr, Batthyány tér 5.
Batthyány tér 5.
Győr, 9022 Magyarország
+ Google Térkép
View Venue Website