EFT

Csodakopogtatás

Az eljárás maga rendkívül egyszerű. Az Alapállításnál, az első részben megfogalmazzuk a problémát, majd a szokásos „szeretem és elfogadom magam” affirmáció helyett, a következő affirmációt használjuk:

„Bármi lehetséges, és minden nap csodák történnek velem!”

Az eredeti változat szerint a problémát csak a Karate kézélen kopogtatva említjük, majd a pontokon kopogtatva csak a „csoda affirmációt” ismételjük váltakozva, valahogy így:

Alapállítás
Ismételd, míg a Karate kézélen kopogtatsz:
„Bár … (a problémám megfogalmazása), mégis tudom, hogy bármi lehetséges, és minden nap csodák történnek velem!” (ismételd el háromszor)

Szemöldök: „bármi megtörténhet..”

Szemsarok: „minden nap csodák történnek velem..”

Szem alatt: „bármi megtörténhet..”

Orr alatt: „minden nap csodák történnek velem..”

Állpont: „bármi megtörténhet..”

Kulcscsont: „minden nap csodák történnek velem..”

Kar alatt: : „bármi megtörténhet..”

Fejtető: „Bármi lehetséges, és minden nap csodák történnek velem!”

Csontos Ágnes kiegészítése a csodakopogtatáshoz

Abban az esetben, ha az ügy intenzitása – amin dolgozol – túl erős, előbb azt csökkenteni kell egy kissé.
Valamennyien megtapasztaljuk időnként, hogy lankadatlanul dolgozunk célunk elérése érdekében – kopogtatunk, meditálunk, bevetünk többféle eszközt a cél elérésére, és az mégsem valósul meg. Ilyenkor elbátortalanodhatunk, vagy lehet, hogy elkeseredünk, dühösek leszünk, csalódást érzünk! Mindez természetes és emberi – csak az a baj, hogy ezek a negatív, alacsony rezgésszintű érzelmek éppen eltávolítanak a cél elérésétől, ahelyett, hogy közelebb vinnének hozzá.

Ha a célra koncentrálunk, és közben az előbb említett negatív érzelmek dúlnak bennünk, akkor az az érzelmi töltet, amivel a célt kiküldjük az Univerzum felé negatív lesz, tehát nem rendelkezik megfelelően magas energiaszinttel ahhoz, hogy azt a fizikai valóságba bevonzza, vagy manifesztálja.

Ezért olyan fontos az, hogy amint világosan kitűztük a célt magunk elé, megteremtettük az elménkben képekkel átszínezve, érzésekkel átszőve, esetleg megteremtettük valamilyen fizikai reprezentánsát a fizikai világban (tehát mondjuk felírtuk a céllistánkra, vagy feltettük a képét a kívánság-táblánkra, vagy betettük a varázsdobozunkba) – ezután a folyamat következő lépése az, hogy ELENGEDJÜK a célt: rábízzuk az Univerzumra, hogy szállítsa le az árut!

Ezután a mi felelősségünk a teremtés folyamatában az, hogy lényünkben a töretlen hit és bizonyosság érzetét tartjuk aktívan, és valahányszor valamilyen jelt kapunk arról, hogy célunk megvalósulni készül (ez lehet pozitív, vagy negatív jel), mindig üdvözöljük ezt a jelet örömmel, és hálával.

Ha célunk kezd közeledni hozzánk, adjunk hálát valamennyi apró sikerért, apró rész –megvalósulásért, és közben tudatunkban mindig tartsuk élve a végcélt! Ez az állandó kitartó érzelmi koncentráció az igazán nehéz része a teremtés folyamatának – és éppen itt segíthet leginkább az EFT.

Milyen érzések tölthetnek el, ha célodat nem látod elég gyorsan megvalósulni.

  • pánik
  • türelmetlenség
  • görcsösség
  • kétségbeesettség
  • szorongás
  • félelem

Valamint jöhetnek elő olyan hitek, miszerint: „nem vagyok elég jó”, „nem érdemlem meg”.

Ha az érzés intenzitása erős, először célszerű hagyományos EFT-t használni az érzés csökkentéséhez. Az alábbiakban egy általános forgatókönyvet olvashatsz, helyettesítsd be az általad érzett érzésekkel.

Alapállítás
Ismételd, míg a Karate kézélen kopogtatsz
„Bár bennem van ez a türelmetlenség és csalódottság, hogy még mindig nem értem el a célomat, itt érzem a mellkasomban ezt a barna, nyomasztó szorongást, ezt a forró pánikhullámot, hogy mi lesz, ha nem sikerül, mégis mélyen, és teljes egészében szeretem, és elfogadom magam.”

„Bár teljesen lebénít a rémület, hogy hátha nem sikerül, bennem van ez a görcsös ragaszkodás ahhoz, hogy a célom most rögtön megvalósuljon, követelem, hogy most rögtön megtörténjen a csoda, annyira vágyom rá, de csak a csalódottság, és a kudarcélmények jönnek, és ez olyan elkeserítő, rám nehezedik ez a fájdalom, és ez a tehetetlenség-érzés, mégis mélyen, és teljes egészében szeretem, és elfogadom magam.”

„Bár görcsösen ragaszkodom a célomhoz, képtelen vagyok azt elereszteni és bízni abban, hogy az megvalósul, mindenáron tudni akarom, hogy MIKOR valósul végre meg, lebénít ez a görcsös akarás, mégis mélyen, és teljes egészében szeretem, és elfogadom magam.”

Kopogtató sorozat a teljes rövid változattal: rövid változat + a mell alatti pont + csuklópontot (megszorítod a csuklót vagy összeütögeted a két csuklót)

Szemöldök: „ez a türelmetlenség érzés..”

Szemsarok: „hiába vágyom rá olyan nagyon, nem jön az eredmény..”

Szem alatt: „ez az elkeseredett, görcsös ragaszkodás a cél azonnali megvalósulásához.”

Orr alatt: „ez a csalódottság-érzés..”

Állpont: „ez a fájdalmas kudarcélmény..”

Kulcscsont: „ez az elkeseredettség-érzés….”

Kar alatt: „olyan nehéz minden a fejemben….”

Mell alatt: „nem tudok gondolkozni, csak ezt a kudarcot érzem..”

Csuklópont: „ez a görcsös ragaszkodás a célomhoz…”

Fejtető: „mikor történik már meg a csoda?”

Vegyél egy nagy levegőt, majd folytasd:

Szemöldök: „ez a pánikszerű félelem: mi lesz, ha nem sikerül?”

Szemsarok: „Mi lesz, ha soha sem érem el a célomat?”

Szem alatt: „ez a forró – a törzsemből a fejembe tóduló – pánikhullám..”

Orr alatt: „Miért nem sikerül, mit csináltam rosszul?”

Állpont: „ez a görcsös ragaszkodás a célhoz..”

Kulcscsont: „ez a lábaimat lemerevítő pánik: mi lesz, ha nem sikerül?”

Kar alatt: „ez a barna szorongás a mellkasomban..”

Mell alatt: „hol követtem el a hibát?”

Csuklópont: „ez a görcsös ragaszkodás ahhoz, hogy én kontrolláljam az eseményeket..”

Fejtető: „nem tudom elengedni, nem tudom átadni a kontrollt..”

És indulhat a Csodakopogtatás:
Alapállítás
Ismételd, míg a Karate kézélen kopogtatsz
„Bár még mindig van bennem valamennyi ebből a türelmetlenségből, és ebből a csalódottságból, hogy még mindig nem értem el a célomat, és még mindig érzek itt a mellkasomban valamennyit ebből a barna szorongásból, mégis tudom, hogy bármi lehetséges, és naponta történnek velem csodák!”

„Bár még mindig lebénít a rémület, hogy hátha nem sikerül, és ilyenkor elönt ez a forró pánikhullám, és még mindig van bennem valamennyi ebből a görcsös ragaszkodásból ahhoz, hogy a célom most rögtön megvalósuljon, mégis szívem mélyén tudom, és érzem, hogy minden lehetséges, és naponta történnek velem csodák!”

„Bár még mindig görcsösen ragaszkodom a célomhoz, képtelen vagyok azt elereszteni, és bízni abban, hogy az megvalósul, mindenáron tudni akarom, hogy MIKOR, szinte lebénít ez a görcsös akarás, mégis lelkem mélyén tudom, és érzem, hogy minden lehetséges, és naponta történnek velem csodák!

Szemöldök: „minden lehetséges..”

Szemsarok: „tudom, hogy vannak csodák, naponta történnek velem csodák..”

Szem alatt: „várom a csodát, bármi lehetséges..”

Orr alatt: „minden nap csodák történnek velem…”

Állpont: „bármi megtörténhet..”

Kulcscsont: „és számomra a napi csoda garantált..”

Kar alatt: „bármi megtörténhet…”

Mell alatt: „minden lehetséges..”

Csuklópont: „a napi csoda garantált az életemben..”

Fejtető: „Minden lehetséges, és naponta történnek velem csodák!”

Nagyon mélyen gyökerező negatív érzések, korlátozó hiedelmek makacsul visszatérhetnek. Általában ennek az az oka, hogy egy-egy korlátozó hiedelem, vagy ismétlődő negatív érzés, gondolat, általában nem egyszeri trauma eredménye, hanem ismétlődő negatív élmények, újra és újra megerősített szavak, üzenetek következménye.

Ilyenkor érdemes nemcsak magán a negatív hiedelmen, érzésen kopogtatni, hanem beazonosítani azokat a specifikus élményeket, eseményeket a múltból, amelyek a negatív hithez vezethettek. Minél többet kezelünk ezekből az emlékekből, annál hatékonyabban oldjuk magát a korlátozó hiedelmet.

Egy másik ok az lehet, ha egy-egy korlátozó hiedelem, vagy rendszeresen visszatérő negatív gondolat újra erőt vesz rajtunk, hogy maga a negatív gondolat annyira belevette magát az elménkbe, hogy szokásszerűen újra és újra felmerül bennünk. Ily módon újra teremthetjük az egyszer már sikeresen feloldott energetikai blokkot is.

Érdemes tehát időnként vissza-visszatérni egy-egy olyan korlátozó hiedelemhez, negatív érzéshez, melyet már oldottunk, melyen korábban esetleg rendszeresen dolgoztunk. Térjünk vissza, és időnként mérjük le újra az intenzitást.

Ha úgy tapasztaljuk, hogy megint magasabbra szökött az intenzitás – vagy esetleg újra igaznak érzünk egy-egy olyan korlátozó hiedelmet, melyet már sikerült egyszer nevetségesen hamisra leredukálni, akkor bizony újra dolgoznunk kell ezen a hiedelmen, érzésen. Jó hír azonban, hogy ilyenkor általában már jóval könnyebb és gyorsabb újra semlegesíteni a makacs rendetlenkedőt.

Indulhat a 40 napos Csodakopogtatás Kihívás! 🙂

A telefonos applikációt itt tudod letölteni hozzá. Mert már ez is elkészült – hisz vannak még csodák! Minden egyes napnál „csodás” idézet vár, és ha elkészültél a kopogtatással, kipipálhatod.

Az applikáció androidos alkalmazásra íródott. A letöltés során a telefonod beállításainál engedélyezd az ismeretlen / 3. személytől származó (telefonja válogatja, hogy jelenik meg) alkalmazás telepítését. Teljesen biztonságos, informatikus készítette 🙂 🙂 🙂