EFT,  Lélekemelő olvasnivaló,  Meditáció,  Mindfulness

Tízmilliószoros nap

 

A tibeti buddha napokat – melyből évente négyet tartanak nyilván – hívják tízmilliószoros teremtő napnak.
Ezeken a napokon minden teremtés tízmilliószoros erővel hat. Ez igaz a pozitív, előremutató, szeretetteljes gondolatokra, cselekedetekre, de sajnos a negatív gondolatok, érzések, tettek is ugyanilyen erővel bírnak. Ilyenkor minden gondolatod, szavad és cselekedeted tízmilliószorosan hat és hat vissza rád.

A tízmilliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzésekre, a szeretetteljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed útját nem segítő gondolatokra, érzésekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.
 
A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden, ami a világodat meghatározza, a te teremtményed. Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató – a saját értékítéleted szerint – pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.
 
A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abba az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy, nagy lépést tehetsz afelé is, hogy megszabadulj el nem fogadható régi szokásaidtól, érzéseidtől vagy tetteidtől.

Felelős vagy mindenért, ami körülvesz és minden érzésért, folyamatért, ami benned végbemegy. Minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredménye és minden, ami a világodat meghatározza, a te teremtményed.

Nagyon fontos, hogy ezeken a napokon – és nem mellékesen az év többi napján is – arra gondolj, amit teremteni szeretnél. Figyelj magadra, légy tudatos! Ellenőrizd gondolataidat, felmerülő érzelmeidet. Persze jöhetnek nem kívánatos érzések és gondolatok, de azokat mielőbb engedd el – például az EFT segítségével -, és fókuszálj helyettük valami pozitívra, kellemesre, szeretetteljesre. Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van. A hála érzése emeli rezgésszintedet.
Mosolyogj, nevess sokat! Míg nevetsz, a negatív gondolat és érzés elkerül.
Mi számít még pozitív cselekedetnek? Íme néhány:

  • meditáció
  • az élőlények életének megkímélésének, vegetáriánus táplálkozás
  • megbocsátás önmagadnak, másoknak

Tízmilliószoros napok 2024-ben:

február 24.
május 23.
július 09.
október 23.

Tudatosan készülj ezekre a napokra! Tegyél meg minden olyat, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson a világra és vissza rád. Mert tudd, amire a figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni.