Coaching,  EFT

Hálaadás napjára

Keresd magadban, miért vagy hálás!
Kutatások bebizonyították, hogy a hála lassítja az öregedést, csökkenti a stresszt, és javítja az egészségi állapotot. Figyeld, meg, ha hálás vagy, nincs benned hely a feszültségre, haragra, bánatra, semmilyen negatív érzésre. „Csak” a mély köszönöm érzése jár át.

Masaru Emoto, a vízkristályokat kutató japán orvos, a hálával kapcsolatban a következőket írta le:
„Olyan vízben alakulnak ki a legszebb kristályok, amelynek a szeretet és hála szavakat mutatták. Persze a szeretet szó önmagában is csodálatos kristályokat hoz létre, de a szeretet és hála együttese páratlan mélységet és kifinomultságot, gyémántszerű ragyogást kölcsönöz a kristályoknak.
Továbbá azt is megfigyeltem, hogy a szeretet és hála hatására kialakuló kristályok jobban hasonlítanak a hála, mint a szeretet hatására képződő kristályokhoz. Ez azt jelenti, hogy a hála rezgése erősebb és nagyobb a hatása. A szeretet jellemzően aktív energia, a feltétel nélküli odaadás cselekedete. Ezzel szemben a hála inkább passzív, befogadó energia, abból fakadó érzés, hogy kaptunk valamit – a tudat, hogy megadatott számunkra az élet ajándéka, amelyet teljes lényünk örömmel fogad el.
Milyen életet választunk?
Ha szívünket szeretettel és hálával töltjük meg, rengeteg mindent fogunk találni, amit szerethetünk, és amiért hálát érezhetünk, és közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtaláljuk az egészséges és boldog élet módját. De vajon mi történik akkor, ha a gyűlölet, az elégedetlenség és a komorság jeleit sugározzuk magunkból? Minden bizonnyal olyan helyzetben találjuk majd magunkat, amely utálatossá elégedetlenné és komorrá tesz minket.
Rajtunk áll, milyen életet választunk és milyen világban élünk.”
Mai javaslatom Neked: írd össze, miért vagy hálás. Kezdj el vezetni egy Hálanaplót. Ebbe azok a dolgok, események kerüljenek bele, amikért tényleg érzed a hálát. Ezek lehetnek számodra igazán nagy dolgok, ám az apróságok se kerüljék el a figyelmedet! A lényeg: érezd a hálát!