EFT

Az immunrendszer erősítése kopogtatással

Az immunrendszer működése során nagy szerepet vállal a csecsemőmirigy, mely védő T-sejteket érlel. A tudósok hosszú éveken át azt gondolták, hogy a csecsemőmirigy a kamaszkor után elhal, és ezután már nem lát el semmilyen feladatot. Az újabb kutatások ennek ellenkezőjét bizonyítják, s a csecsemőmirigyet ma már az élet „ellenőreként”, ​ a szervezet egészségének egyik tartóoszlopaként tartják számon.

Amikor boldogok vagyunk, a csecsemőmirigy növekszik, amikor pedig stresszesek vagyunk, akkor méreteiben csökken. A szeretet és a harag nagymértékben képesek befolyásolni ezt a mirigyet, a negatív szavak és gondolatok úgy hatnak rá, mint egy vírusos bántalom, mely csökkenti az immunrendszer ellenállását.

A hagyományos indiai orvoslás szempontjából, a csecsemőmirigy nagyon szoros kapcsolatban van a szívcsakrával.

A mirigy központi elhelyezkedése – a mellkas és a nyaki régió határán van, a negyedik bordaízesüléstől a pajzsmirigy alsó részéig terjed – nem egy véletlen egybeesés. Dr. John Diamond szerint ez a mirigy ellenőrzése alatt tartja és szabályozza a test energiaáramlását, vagyis itt van az energia otthona.

Dr. Diamond véleménye szerint bármely gyógyulási folyamat legfontosabb része nem más, mint a magas szintű életenergia. Ha a gyógyulás folyamata nem a jólét és vitalitás megalapozásával kezdődik, akkor bármilyen gyógyszer vagy kezelés értéktelen lesz. „Az igazi csodagyógyszer”, Dr. Diamond szerint „a bennünk levő erő és vitalitás, a bennünk levő jól lenni akarás.”

A csecsemőmirigy aktiválásának néhány módja:

1) A zuhanyozás: a víz zubogása kedvezően hat a csecsemőmirigyre.

Ezenkívül a víz aktiválja az akupunktúrás pontokat , és negatív ionokat termel. Miközben folyik a víz, gyengéden kopogtassuk meg a csecsemőmirigy pontját.

2) A gyors energia felszabadulás érdekében ujjbegyeinkkel finoman ütögessük ezt  a területet 20 másodpercig, miközben mélyen lélegzünk.

3) Úgy is aktiválhatjuk, hogy naponta több alkalommal háromszor-négyszer gyengéden megkopogtatjuk.

4) Dr. Diamond azt is javasolja, hogy kopogtatás közben ismételjük a következő kijelentést: „Tele vagyok életenergiával és tele vagyok szeretettel.”

A bejegyzés végén egy EFT terapeuta videóját is megnézheted a csecsemőmirigy kopogtatásáról.

Sokan automatikusan ütögetik a csecsemőmirigy-pontot, ha stressz alatt állnak. Észrevetted-e már, hogy az emberek mennyire hajlamosak odakapni mellkasuk középső részéhez, ha érzelmi megrázkódtatás éri őket; vagy rosszullét során ütögetni kezdik ezt a pontot?

És mi erősíti még az immunrendszert? A nevetés! A jóízű nevetés energiával tölt fel. Emellett az elmédet boldog, kellemes, szeretettel teli gondolatokkal töltsd meg.

És légy hálás mindenért!

Jó kopogtatást!