Lélekemelő olvasnivaló

Az élet értelme – egy plüssmackó szemével

Egy plüssmaci ült a játékbolt egyik polcán, és nagyon magányos volt. A jobb kezén egy “30 fokon mosható” cédula volt, azt hitte ez a neve. Mosható nagyon magányos volt, mert az összes játékot megvették mellőle.

Egyszer csak úgy gondolta, elindul, hogy megtalálja az élet értelmét. Először egy egérrel találkozott, megkérdezte tőle, mi az élet értelme?

Az egér azt mondta:
– Gyűjtögetni, hogy mindig tele legyen az éléskamra.
Ez Moshatónak nem tetszett.
Másodszor egy macskával találkozott:

– Az az élet értelme, hogy dörgölőzzünk mindig a megfelelő lábhoz, így érjük el, hogy legyen jó meleg szobánk, és ennivalónk.

Moshatónak ez sem tetszett.

Harmadszor egy kutyával találkozott:
– Szolgálni kell a gazdánkat.
Moshatónak valahogy ez sem volt az igazi.
Negyedszer egy elefántot kérdezett:
– Az az élet értelme, hogy az élet értelméről gondolkodjunk.
Ezzel sem tudott azonosulni.

Több állatot is megkérdezett, de egyik válasszal sem elégedett meg. Szegény nagyon elfáradt és elkeseredett. Leült egy kilométerkőre, fáradtan és nagyon szomorúan. Hirtelen lépéseket hallott a háta mögött, de már ez sem érdekelte.

Egy kislány sétált arra, aki észrevette.
– Nahát egy plüssmackó!

A kislány felkapta, és magához ölelte. Mosható hallotta a kislány szívének a dobogását, és akkor már tudta, hogy megtalálta az élet értelmét.

Az életben az a legfontosabb, hogy tartozzunk valahová, valakihez, szeressünk és szeretve legyünk. A kislány hazavitte Moshatót, aki nagyon sokáig volt ott a szobájában, akivel nagyon sokat játszott, és sok örömet okoztak egymásnak.