Coaching,  EFT

Transzgenerációs trauma oldása az EFT segítségével

Még januárban láttam az On the Spot alkotóitól a Born in Auschwitz – Auschwitzban született – című filmet. Átütően mutatja be a transzgenerációs trauma jelenlétét, valamint azt, hogy feloldása bizony elengedhetetlen.

Transzgenerációs hatásnak olyan viselkedésmintákat, hiedelmeket, gondolkodási sémákat, szemléletmódot nevezünk, amit szüleink, felmenőink hagytak ránk. Ezeket első néhány évünkben szüleinktől vesszük át, akik a saját szüleiktől örökölték, és így tovább. Ezek lehetnek kimondott és kimondatlan dolgok, tudatosított és tudattalan minták.

És most szembejött velem egy nagyszerű EFT terapeuta, Brad Yates videója, melyben pont erre kopogtat. Olyan traumákra, melyeket örököltünk. Vagy előző életünkből származik, mert kopogtatni erre is lehetséges.

Az EFT egy remek technika arra, hogy megtaláld és meg tudd oldani ezeket a traumákat, a hozzájuk kapcsolódó félelmet, szorongást, és minden egyéb kellemetlennek minősülő érzést. Meg tudd érteni ezeknek a gyökerét, és el tudd engedni az életedből.

Képesek vagyunk megváltoztatni saját sorsunkat és ezzel családunk sorsát is!

Légy tudatos! Dolgozz az önismereteden, figyeld meg önmagadat, keresd az elmédben lévő hiteket, hiedelmeket, programokat.

Tegyél fel magadnak kérdéseket! Kiinduló pontnak adok párat:

  • Milyen mintákat követek?
  • Mi az, amit másképpen csinálok, mint a szüleim, nagyszüleim?
  • Mi az, amit el szerettem volna kerülni, másképpen szerettem volna csinálni, és mégsem megy?
  • Milyen traumák történtek velem, a családban, milyen kellemetlen emlékekről tudok?

Amikor ezt végiggondoltad, összeírtad, nagyobb rálátásod lesz az életedre, és az EFT segítségével el is kezdheted feldolgozni, elengedni. Amennyiben nehézségbe ütközik, szeretettel várlak a Korlátozó hiedelmek oldása az EFT módszerével foglalkozáson, melyen ezek oldásával is foglalkozunk!

A videón látható kopogtató forgatókönyv általános, érdemes végigkopogtatni – állítsd be hozzá a magyar nyelvű feliratot -, elképzelhető, hogy valami konkrétum beugorhat közben, csak figyelj magadra, figyelj befelé.

Végezetül érdemes még egy kis Ho’oponoponót is bevetni, erről itt olvashatsz és egy kopogtató forgatókönyvet is találsz. Használd egészséggel!